Lediga jobb – Läkare

Hem / Jobb som läkare

I Sverige finns det många lediga jobb som läkare. Det råder stor personalbrist, vilket innebär att du har goda möjligheter att hitta ett attraktivt jobb. Om du kan tänka dig att flytta har du ännu större chans att hitta en mycket fördelaktig anställning. Det finns ett stort behov av allmänläkare, specialistläkare och hyrläkare m.m. Här läser du mer om lediga tjänster, tips samt information om möjligheter att arbeta utomlands.

Hitta lediga tjänster som läkare

Dedicare

På Dedicare kan du hitta många lediga jobb om du kan tänka dig att jobba som hyrläkare. De gör det enkelt att hitta arbeten på olika orter i Sverige, men även i grannländer. Du kan även hitta varierande anställningsformer. De kan erbjuda många jobb som hyrläkare eller bemanningsläkare. Fördelen med sådana arbeten är att du kan arbeta som konsult istället för anställd. Det ger dig stor flexibilitet och valmöjlighet vad gäller arbetsort, arbetstider och mycket mer.

Ledigajobb.se

Ledigajobb.se är en väldigt stor jobbsida som samlar en stor mängd lediga jobb som läkare. Här kan du snabbt sortera bland olika jobb. Du kan bland annat söka via jobbtitel, ort, anställningsform, företag eller annan arbetsgivare och mycket mer. Dessutom är det enkelt att söka på exempelvis specialistläkare, AT-läkare, och så vidare. En annan smidig egenskap är att en del av jobben inte kräver att du skickar in ett CV. Därför kan du snabbt göra en intresseanmälan utan att lägga ner särskilt mycket tid.

Bonliva

Bonliva är ett välkänt och pålitligt bemanningsföretag för läkare. Det innebär att du jobbar som konsult istället för att vara anställd där du arbetar. Att vara bemanningsläkare passar bäst för dig som värdesätter frihet i ditt arbete. Du bestämmer själv var du vill jobba, hur många timmar och under vilken period. Bonliva kan vara ett spännande alternativ för dig som söker något nytt och annorlunda. Företaget öppnar dörrar till arbetsgivare du kanske aldrig hade tänk på att vända dig till.

Tips när du söker jobb som läkare

Att hitta rätt jobb är inte alltid enkelt. Som läkare har du ett stort ansvar över människors hälsa och välbefinnande, varför även den som rekryterar dig har ett ansvar. För att ge ett gott intryck och öka dina chanser att få jobbet av intresse kan du läsa tips om när du ska söka jobb som läkare hos Sveriges läkarförbund.

Samtidigt är det viktigt att välja ett jobb som du verkligen trivs med. En ny undersökning visar nämligen att var tredje läkare funderar på att sluta, vilket är en stor varningsklocka för hela samhället. Därför är det inte bara viktigt att du möter arbetsgivarens förväntningar, utan även att undersöka om arbetsgivaren är villig att möta dina. Läs om undersökningen hos Läkartidningen.

Jobba som läkare utomlands

De flesta av oss har någon gång sett reklam på TV om fattiga barn i Afrika. Det finns många organisationer som erbjuder möjligheten att bli fadder eller skänka gåvor. Men finns det egentligen ett bättre sätt att hjälpa än som läkare?

Fattigdom berövar människor deras hälsa. Därför kan de varken studera eller arbeta, vilket gör att de fastnar i en ond cirkel. Som läkare har du möjlighet att åka till ett utvecklingsland med flera biståndsorganisationer, exempelvis FN eller Läkare Utan Gränser. Genom att behandla människors fysiska problem kan du hjälpa dem att göra en vändning i livet. En del program är bara ett par månader långa. Det är en kort tid, men kan betyda allt för människorna som får hjälp.