Lediga vårdjobb

Hem / Jobb inom vården

Det har nog inte undgått någon att det finns en betydlig personalbrist inom vården. Underbemanningen har lett till en kris som bland annat orsakat långa vårdköer, brist på vårdplatser och sämre kvalitet överlag. Därför finns det ett stort behov av kompetent personal som är intresserad av lediga vårdjobb.

Är du läkare, sjuksköterska eller har du en annan befattning inom vården? Då är den här sidan något för dig. Här finns information om lediga vårdjobb, vad tjänsterna kan innebära och var du hittar dem.

Här kan du söka lediga jobb inom vården

Dedicare

På Dedicare kan du hittar lediga jobb inom vården som passar nästan vem som helst med rätt utbildning. Det är ett företag med stor flexibilitet och de erbjuder ett brett utbud av vårdjobb. Exempelvis har man arbeten som passar dig med stora ambitioner kopplade till jobbet, men även dig som vill ha mer fritid. Du kan med andra ord hitta rätt jobb oavsett om du är riktigt driven eller vill ha ett mindre krävande arbete för stunden.

Bonliva

Bonliva är ett framstående bemanningsföretag inom vård och omsorg i Sverige, känt för att erbjuda flexibla och välbetalda vårdjobb inom bemanningssektorn. Via deras plattform kan yrkespersoner inom vård och omsorg hitta lediga jobb inom olika yrkeskategorier. Genom att besöka deras webbplats kan du få en översikt över de aktuella lediga uppdragen och även läsa mer om Bonlivas engagemang för en jämlik vård och omsorg.

Ledigajobb.se

Ledigajobb.se är en portal där du har möjlighet att söka massor av jobb inom sjukvården. Du kan filtrera din sökning enligt ett visst sökord eller ort och därefter få fram resultat. Dessutom är det enkelt att filtrera enligt arbete på heltid eller deltid. På så vis kan du snabbt hitta just jobben som är mest intressanta för dig. Tack vare portalens stora databas slipper du besöka många olika sidor för att hitta rätt jobb. Istället ser du många alternativ på samma plats. En del jobb kan sökas utan CV.

Region Skåne, Västra Götaland eller Stockholm

Du som är intresserad av vårdjobb kan hitta många attraktiva erbjudanden inom Region Skåne, Västra Götaland (VGR) eller Region Stockholm. Samtliga regioner i Sverige lägger ut jobb på sina hemsidor, där du kan filtrera på exempelvis yrke, förvaltning, anställningsform och kommun. Därför kan du enkelt hitta rätt vårdjobb enligt just din kompetens och dina önskemål.

Vad prioriterar du högst?

Innan du ansöker om ett jobb är det klokt att fundera på dina prioriteringar. Ofta har man vant sig vid en viss typ av arbete och fortsätter på samma spår av vana eller för att man har lång erfarenhet inom området. Men när det är dags att söka nytt jobb är det läge att fundera på vad du egentligen vill göra. Är det samma typ av anställning som du hade tidigare, eller vill du prova något lite annorlunda?

Ett tips är att göra en lista över vad du prioriterar högst på jobbet. Specificera gärna vilka krav du har. Du hittar tips inför den kommande jobbsökningen hos Adecco.

Olika jobb inom vården

Det finns många olika jobb inom vården. Nedan listas några vanliga yrken samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna:

  • Ambulanssjuksköterska. En ambulanssjuksköterska arbetar med patienter som ringer 112 eller behöver akut hjälp. Du undersöker deras hälsotillstånd och behandlar dem så gott det går tills ni kommer fram till sjukhuset.
  • Barnmorska. Barnmorskor arbetar till stor del med mödrar innan, under och efter en förlossning. Du arbetar även med sexuell hälsa.
  • Läkare. Läkare kan vara allmänläkare eller specialistläkare. Du undersöker, behandlar och skickar patienterna vidare till provtagning eller andra läkare vid behov. Du har ett stort ansvar för patienterna.
  • Medicinsk sekreterare. En medicinsk sekreterare arbetar med patienternas journaler. Du ska bland annat skriva ner patientens symtom, diagnoser och resultat.
  • Ortopedtekniker. Ortopedtekniker arbetar med patienter som har funktionsnedsättningar eller skador. En stor del av arbetet utgörs av att tillverka proteser och andra redskap som förbättrar patientens välbefinnande.
  • Psykolog. Psykologyrket handlar om att hjälpa människor med psykiska besvär. Det kan vara alltifrån stress till allvarligare problem.
  • Sjuksköterska. När du arbetar som sjuksköterska arbetar du med flera olika arbetsuppgifter. Ditt ansvar är att patienterna får rätt omvårdnad enligt behov.
  • Tandläkare. En tandläkare är en specialist på tandvård.
  • Undersköterska. Undersköterskor kan ha många olika uppgifter, exempelvis att hjälpa patienter med sin hygien. Du kan även göra enklare undersökningar som att mäta blodtryck.