Sjuksköterskejobb

Hem / Jobb som sjuksköterska

Det finns ett stort behov av sjuksköterskor i Sverige. Bristen på personal är inte ett nytt problem, utan har funnits i fler år. Därför finns det idag många olika typer av sjuksköterskejobb. Du kan välja mellan flera anställningsformer och eftersom det är ett brett yrke kan även arbetsuppgifterna variera starkt. Som sjuksköterska har du därför goda möjligheter att hitta ett jobb som passar både dina professionella och ekonomiska mål.

Hitta du lediga jobb som sjuksköterska

Dedicare

Dedicare är ett bemanningsföretag för dig som sjuksköterska som erbjuder många möjligheter. Där kan du ansöka om jobb som bemanningssjuksköterska i hela Norden. Det innebär att du inte blir anställd av en viss arbetsgivare, utan att du istället kan välja olika uppdrag hos olika företag. Du har därför stor frihet att välja jobb på olika orter, arbetstider och mycket mer. Som bemanningssjuksköterska har du betydligt större variation i arbetslivet än någon som arbetar på samma arbetsplats i många år.

Sskjobb.se

Plattformen gör det enkelt att hitta just de sjuksköterska-jobb du är intresserad av. Du filtrerar din sökning enligt jobbtitel, sektor, företag, län, stad eller arbetstakt. Du kan snabbt sortera på sjuksköterska, barnmorska och undersköterska. Om du dessutom ansöker om jobb med en orange symbol i beskrivningen kan du söka utan att skicka in cv. Istället fyller du i ett enkelt formulär och skickar in din ansökan på ett par minuter.

Bonliva

Bonliva är ett bemanningsföretag för sjuksköterska och närliggande tjänster inom vården. När du tar ett uppdrag via dem jobbar du som konsult och kan välja mellan en mängd olika projekt. Exempelvis kan du arbeta på olika orter eller i Norge och dessutom bestämmer du själv hur många timmar du vill arbeta. Bonliva ger dig friheten att i princip skräddarsy ditt arbete enligt dina egna intressen och mål.

Vilket upplägg passar dig?

Funderar du på huruvida ett bemanningsföretag skulle passa dig eller inte? Det beror faktiskt på flera faktorer. Vilka arbetsuppgifter och vilket schema du föredrar är av stor betydelse. Självklart är även din personlighet avgörande. Man kan säga att bemanningsuppdrag passar dig som vill ha mer frihet, flexibilitet och variation i ditt arbete. Du som funderar att prova på utlandsjobb är också en bra kandidat för bemanningstjänst. Då kan du se hur du trivs i den nya miljön utan att fatta ett permanent beslut om utlandsflytt.

Om du istället föredrar stabilitet och rutin kan en fast tjänst vara bättre för dig. När du arbetar på samma plats år efter år har du möjlighet att bygga starkare relationer med kollegorna och utvecklas på just den arbetsplatsen. Det kan vara perfekt om du har en anställning som du verkligen trivs med. Samtidigt har du inte samma möjligheter till ett varierat arbete, att uppleva olika arbetsmiljöer och att styra över ditt schema. Fler skillnader mellan en bemanningstjänst och fast tjänst kan du läsa om hos Vårdförbundet.

Att tänka på när du söker nytt jobb

Ett nytt jobb är en spännande förändring. Det bästa är när du hittar ett jobb du verkligen trivs med, där du kan utvecklas både professionellt och som person. Men att få rätt jobb kräver inte bara att du har rätt kunskaper och erfarenhet, utan det är också viktigt att kunna ge ett bra intryck på arbetsintervjun.

Samtidigt är det också viktigt att identifiera om jobbet verkligen är rätt för dig eller inte. Därför är det viktigt att du läser så mycket du kan om både jobbet ifråga och arbetsgivaren generellt. Du bör också göra en lista med vilka krav du har och hålla dig till den. Ibland kan man behöva kompromissa på vissa punkter, men om arbetsgivaren inte kan möta flera av dina viktigaste prioriteringar är det kanske inte rätt jobb för dig.