Så hittar du bemanningsläkare

Hem / Hitta bemanningsläkare

Bemanningsföretagen för läkare blir allt fler, och personer som vill arbeta som bemanningsläkare ökar. Tiden då man enbart kunde välja en fast anställning och de begränsningar som den kommer med är förbi. Dagens läkare sätter stort värde på flexibilitet, frihet och möjligheten att bara arbeta under vissa delar av året. Att dessutom kunna arbeta på olika orter och i andra länder är attraktivt för många. Därför finns det idag väldigt bra möjligheter att hitta rätt läkare.

Nedan får du information om företag som kan vara till hjälp, fördelarna med rekrytering samt svar på vanliga frågor.

Uppdrag för läkarbemanning

Är du intresserad av att anställa hyrläkare? Det finns redan en hel del allmänläkare och specialistläkare som ser de många fördelarna med läkarbemanning. Samtidigt är det betydligt enklare att hitta dem om du besöker rätt webbsidor. Nedan kan du hitta ett par företag som du är välkommen att vända dig till om du vill anställa hyrläkare.

Företag som hjälper er med läkarbemanning

Dedicare

Dedicare är ett välrenommerat företag som hjälper till med bemanning av läkare. De är alltid redo att matcha era behov mot rätt bemanningsläkare. De är det största bemannings- och rekryteringsföretaget i Norden när det gäller just läkare. Bland deras konsulter finns både allmänläkare och specialistläkare. Dessutom hittar du kandidater med kompetens och erfarenhet av olika miljöer. Samtliga läkare är riktigt duktiga inom sina områden.

Du är välkommen att kontakta företaget för att diskutera dina önskemål eller få mer information om hur de kan hjälpa dig.

Bonliva

Vill du rekrytera läkare? Då kan du få hjälp av Bonliva. De har lång erfarenhet av rekrytering inom flera branscher. Främst arbetar de dock med matchning inom vården, så att rätt kandidat hamnar hos rätt företag. Dessutom arbetar de med arbetsgivare över hela Sverige, men även i Norge till viss del.

De hjälper dig gärna att rekrytera läkare med önskad kompetens. De har ett brett nätverk av konsulter och har därför stora möjligheter att hitta den perfekta kandidaten för just dig.

Läkarjouren

I utmanande tider, där sjukvårdssektorn ständigt prövas, blir behovet av flexibla arbetskrafter allt mer påtagligt. En hyrläkare kan vara en oumbärlig resurs, särskilt när vården ser en ökad arbetsbelastning och kräver extra professionella händer. Genom att anlita en hyrläkare via bemanningsföretag som Läkarjouren garanteras att medicinsk kompetens finns till hands även under tider med skiftande personalbehov, säkerställande av kontinuerlig och kvalificerad vård för alla patienter.

Med rätt rekryteringsstöd via dem kan organisationer och kliniker, navigera genom personalutmaningar och säkerställa att varje skift är täckt med kompetenta, erfarna läkare som är redo att leverera exceptionell vård när den behövs som mest.

Jobway

Rekryteringsföretaget Jobway grundades år 2007 och har sedan dess hjälpt otaliga kunder hitta rätt personal. Jobway är specialiserat på rekrytering inom vården och arbetet med rekryteringens första bitar. Du tar alltså själv hand om intervjuer och anställer kandidaten av intresse.

Jobway har ett brett kontaktnät av duktiga konsulter som är specialiserade inom olika områden. När du vänder dig till företaget kan du därför vänta dig många läkare med kompetensen du är intresserad av.

Därför ska du anlita hjälp med rekrytering

Det finns flera goda anledningar att anlita hjälp med rekrytering. En viktig fördel är att du själv slipper lägga ner tid för att hitta rätt kandidat. Att göra research, headhunting och så vidare tar längre tid än man kan tro. Om du väljer att göra det själv får du därför mindre tid till dina andra arbetsuppgifter.

En annan stor fördel är att rekryteringsföretag redan har ett stort nätverk av kandidater. Vänder du dig till ett företag som specifikt arbetar med rekrytering av vårdpersonal har de ännu fler kandidater att rekommendera. Det sparar inte bara tid, utan ökar markant chansen att hitta rätt person för jobbet. Erfarna rekryterare ser även perspektiv som du antagligen inte ser. Därför kan du få värdefulla tips och insikter. Läs om 7 tips när du ska välja rekryteringsföretag hos Fasticon.

Vanliga frågor och svar

Hur går det till att rekrytera läkare?

Exakt hur det går till beror på vilket rekryteringsföretag du väljer. I regel börjar man med en diskussion mellan dig och företaget för att identifiera vilken typ av kandidat du söker. Därefter utlyser rekryteraren tjänsten och kontaktar relevanta konsulter som man har i sitt nätverk. Om man har få kandidater som passar dina kriterier gör man även headhunting och research för att hitta fler. Därefter följer intervjuer och eventuellt kompetensprov. Sedan anställer antingen du eller rekryteringsföretaget kandidaten som passar bäst.

Hur snabbt kan man hitta rätt vårdpersonal?

När du eller rekryteraren du anlitat utlyser en tjänst bestämmer ni en deadline. Den bör sättas enligt hur snabbt du vill tillsätta tjänsten. Hur fort det kan ske beror till stor del på vilken kompetens du söker och hur attraktivt jobberbjudandet är.

Vad kostar det att hitta vårdpersonal via rekryteringsföretag?

Priset varierar mellan olika företag. Det beror bland annat på hur många personer du vill anställa, vilken ort de ska arbeta på och hur många kandidater det finns med önskad kompetens.