CryoPen

Hem / CryoPen

CryoPen är en modern behandlingsmetod som blivit allt populärare för dem som önskar effektivt och smärtfritt ta bort oönskade hudförändringar. Läs vidare för att få en insikt i hur CryoPen-behandlingen går till, vad den kan behandla och några vanliga frågor kring metoden.

Vad är CryoPen?

CryoPen är ett medicinskt instrument som används för att frysa bort olika hudförändringar. Metoden innebär att en precisionsriktad kyla används för att selektivt frysa och därmed eliminera oönskade hudområden, som exempelvis för att ta bort leverfläckar. Behandlingen är både snabb och exakt, vilket minskar risken för skador på omgivande hud.

Hur går en behandling till?

Vid en CryoPen-behandling appliceras kylan direkt på den oönskade hudförändringen med hjälp av en särskild penna. Behandlingen varierar i tid beroende på storlek och typ av hudförändring. Det finns olika behandlingsmetoder med CryoPen beroende på hudförändringens art och placering, men gemensamt för dem alla är den precisionsriktade kylan. Sveriges Skönhetscenter erbjuder CryoPen-behandling och via dem kan du få mer specifik information om hur behandlingen går till.

Vad kan behandlas?

Hudförändringar av olika slag kan behandlas, allt från små skönhetsfläckar till större hudförändringar. Detta inkluderar att frysa bort leverfläckar eller att ta bort andra oönskade födelsemärken eller hudförändringar.

Alternativ till CryoPen

Även om CryoPen är ett effektivt verktyg för att frysa bort leverfläckar, finns det även metoder där man kan välja att bränna bort leverfläckar. Det är viktigt att du konsulterar med en hudspecialist för att avgöra vilken metod som är bäst för just din hudtyp och den specifika hudförändringen.

Vanliga frågor

Gör behandlingen ont?

Inte alls! De flesta beskriver känslan som ett litet stick eller en kort isande känsla. Tack vare CryoPen-behandlingens precision och snabbhet upplever de flesta minimalt med obehag.

Hur länge varar resultaten efter en behandling?

Efter att du har genomgått en CryoPen-behandling, förväntas de behandlade områdena att försvinna permanent. Dock är det viktigt att ha koll på nya hudförändringar och konsultera en specialist vid behov.

Finns det några biverkningar?

Det kan uppstå mindre biverkningar som rodnad eller svullnad på det behandlade området direkt efter behandlingen, men dessa försvinner oftast inom några dagar. Som med alla behandlingar är det viktigt att följa eftervårdsinstruktioner för bästa möjliga resultat.

Hur lång är återhämtningstiden efter en CryoPen-behandling?

Återhämtningstiden är oftast kort, och de flesta kan återgå till sina normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Eventuell rodnad eller svullnad bör avta inom några dagar.