Vad är Dermapen?

Hem / Dermapen

Dermapen är ett avancerat verktyg för microneedling, en populär skönhetsbehandling som stimulerar hudens förmåga att återställa sig själv. Genom att skapa tusentals mikroskopiska nålhål i huden, uppmuntras kollagenproduktion och hjälper till att förbättra hudens textur och ton. Det är ett effektivt verktyg för att behandla ärr, rynkor och ojämn hudton.

Dermapen 4

Dermapen 4 är den senaste modellen och erbjuder förbättrande egenskaper jämfört med sina föregångare. Skillnaden mellan Dermapen och Dermapen 4 är framför allt i precision, hastighet och komfort. Medan båda verktygen används för microneedling, erbjuder version 4 en snabbare, smidigare och mer behaglig upplevelse för patienten.

Skönhetskliniker som erbjuder behandlingen

Är du intresserad av en behandling, men kanske inte vet var du ska vända dig? Här tipsar vi om kliniker på olika platser i landet, från Malmö i söder till Luleå i norr.

Sveriges skönhetscenter

Är du intresserad av en behandling med Dermapen i Stockholm kan vi tipsa om Sveriges skönhetscenter. De använder den senaste tekniken och erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation för att du ska få en individuellt anpassad stund som kan hjälpa din hud och du informeras även om vilka resultat du kan förvänta dig. De har flera kliniker i Stockholm - Östermalm, Södermalm och Sundbyberg.

Sveriges skönhetscenter

Dr Nina

För dig som bor i Göteborg kan Dr Ninas klinik vara ett bra alternativ. De hjälper dig att skräddarsy en behandling med den senaste tekniken baserat på din hud och dina behov. Hos dem erbjuds du flera olika alternativ såsom Basic, Glow och ”PRF”.

Dr Nina

Caroli Skönhetslounge

Caroli Skönhetslounge är ett bra alternativ för dig som bor i Malmö. Här erbjuds du en populär behandling med den senaste tekniken. Den anpassas efter dig och dina behov med syftet att förbättra hudens struktur och reducera olika typer av ärr.

Caroli Skönhetslounge

Klinik Volym

För dig i Luleå kan vi tipsa om Klinik Volym som har lång erfarenhet av den här typen av behandlingar. De använder den senaste tekniken och kan hjälpa dig med en rad olika hudbesvär. Hör av dig till dem för en hudkonsultation!

Klinik volym

Behandlingsområden

  • Ärr, inklusive akneärr och kirurgiska ärr
  • Rynkor och fina linjer
  • Stora porer
  • Ojämn hudton och hyperpigmentering
  • Bristningar
  • Slapp hud
  • Solskadad hud
  • Håravfall eller tunnande hår (i kombination med passande hårväxtprodukter)
  • Vissa former av alopecia
  • Rosacea (i vissa fall kan det minska rodnad och förbättra hudstrukturen)

Hur går en Dermapen-behandling till?

Här är en steg-för-steg-beskrivning av hur en Dermapen-behandling utförs.

1. Konsultation

Det första steget är en konsultation med en specialist, där ni diskuterar dina skönhetsmål, eventuella bekymmer och du får svar på alla frågor. Specialistens bedömning hjälper till att anpassa behandlingen efter dina individuella behov.

2. Rengöring

Området rengörs noggrant för att eliminera alla spår av makeup, smuts och olja, vilket säkerställer att inget kommer in i de mikroskopiska kanalerna som kommer att skapas.

3. Bedövning

Även om behandlingen ofta beskrivs som en lätt stickande känsla, kan en bedövningskräm appliceras för att minska eventuellt obehag. Krämen får verka i cirka 20–30 minuter.

4. Microneedling med Dermapen

Själva microneedling-processen börjar när bedövningskrämen har sköljts av. Specialistens experthand leder Dermapen över huden. Tack vare de många tunna nålarna, skapas tusentals små mikrokanaler i huden. Dessa kanaler stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens förmåga att ta upp näringsämnen.

5. Eftervård

Direkt efter kan ett serum eller en kräm rekommenderas för att maximera effekter och lugna huden. Dessa produkter kan hjälpa till att minska rodnad och svullnad som kan uppträda efteråt.

6. Rekommendationer efteråt

Det är viktigt att undvika direkt sol under de första dagarna efteråt och alltid använda solskydd. Huden kan vara känslig, så undvik kraftig skrubbning eller andra behandlingar under de första dagarna.


Vad kostar det?

Priset brukar ligga runt 1 500 kr, men kan variera beroende på flera faktorer, inklusive geografiskt läge (vilket land eller stad du befinner dig i), kliniken eller specialistens rykte, behandlingsområdets storlek och antalet sessioner du behöver. Det bästa är alltid att konsultera direkt med kliniker eller hudspecialister i ditt område för att få en exakt kostnadsuppskattning baserat på dina specifika behov och önskemål.

Vanliga frågor

Gör det ont?

För de flesta känns det som en lätt kittling eller stickande känsla. Även om det kan variera beroende på personens känslighet, använder många kliniker en bedövningskräm för att göra proceduren så behaglig som möjligt.

Hur lång tid tar det att se resultat?

De första positiva förändringarna kan märkas redan några dagar efteråt. Men för att se fullständiga resultat rekommenderas det ofta flera sessioner. Huden fortsätter att förbättras i flera veckor efter varje session.

Kan alla hudtyper behandlas?

Ja, en av fördelarna är att alla hudtyper kan behandlas. Det är dock viktigt att först rådfråga en expert om du har specifika hudproblem eller känsligheter.

Hur vet jag att en klinik är seriös?

Ett sätt att bedöma en kliniks seriositet är att leta efter vissa kvalitetsindikatorer, och att se om de är associerade med erkända branschorganisationer som Svenska Estetikers Yrkesförbund (SEYF). De är en framstående organisation inom skönhets- och hudvårdsbranschen. Det fungerar som en garanti för att kliniken uppfyller höga professionella och etiska standarder. Medlemskap i SEYF innebär att kliniken och dess anställda har genomgått utbildning och har kunskap om de senaste teknikerna och riktlinjerna inom estetisk vård.


Finns det risker och biverkningar?

Ja, som med alla kosmetiska procedurer finns det vissa risker. Även om den generellt betraktas som säker, kan vissa personer uppleva biverkningar som rodnad, svullnad, infektion, ärrbildning eller hyperpigmentering. Det är viktigt att utföra proceduren med en kvalificerad specialist och att följa alla eftervårdsinstruktioner för att minimera potentiella komplikationer.

Hur blir huden efteråt?

Efteråt kan huden uppvisa rodnad, likt en mild solbränna, som varar i några dagar. Det kan också förekomma svullnad, känslighet eller en stram känsla i huden. Efter några dagar kan huden börja fjälla när den gamla hudcellerna ersätts av nya, friskare celler. Med tiden, och särskilt efter flera behandlingar, blir huden oftast mjukare, jämnare och mer lysterfylld.

Vad är det för skillnad på microneedling och Dermapen?

Microneedling är en behandlingsmetod där små nålar penetrerar hudens yta för att stimulera kollagenproduktion och hudförnyelse. Dermapen är ett specifikt verktyg eller en enhet som används för att utföra mikronålning. Medan "microneedling" kan referera till behandlingen i allmänhet, oavsett vilket verktyg som används.