Vad är HydraFacial?

Hem / HydraFacial

HydraFacial är en icke-invasiv hudbehandling som kombinerar rengöring, exfoliering, extraktion, hydrering och antioxidant-skydd i en enda session. Resultatet ger en klarare, jämnare och mer strålande hud utan obehag eller återhämtningstid. Med en Hydrafacial-behandling kan du förvänta dig omedelbara och synliga förbättringar av din huds utseende och känsla.

Behandlingen inleds med en konsultation där dina specifika hudbehov analyseras. Efter det följer en djuprengöring och peeling. I nästa steg av behandlingen används ett vakuumliknande verktyg för att extrahera orenheter. Sedan appliceras serum som är rika på antioxidanter och hyaluronsyra. Det finns också skräddarsydda HydraFacial-behandlingar för specifika hudproblem som akne, pigmentering eller rynkor och fina linjer.

Hitta kliniker nära dig

Här tipsar vi om några av våra favoritkliniker när det kommer till HydraFacial-behandlingar. Mer ingående information hittar du på respektive kliniks hemsida.

Care & Beauty

Vi vill tipsa om Care & Beauty som erbjuder skräddarsydda behandlingar för dig i Göteborgsområdet. Hos dem blir du som kund väl omhändertagen och de strävar alltid efter att tiden hos dem ska vara avkopplande och bidra till välbefinnande. De lägger stor vikt vid att dela sin kunskap och positiva energi med sina kunder.

Care & Beauty

Skin improvements by S

Skin improvements by S har sitt främsta fokus på individuell hudvård och personlig service. De lägger stor vikt vid att erbjuda lösningar som inte bara förbättrar hudens utseende, utan även bidrar till kundens övergripande välbefinnande. De är kända för att alltid använda de senaste metoderna och produkterna för att uppnå optimala resultat.

Skin improvements by S

Sveriges skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter, med över 30 års erfarenhet i branschen, erbjuder behandling med HydraFacial i Stockholm. De lägger stor vikt vid personlig service och kundupplevelse. Första steget är alltid en personlig, kostnadsfri hudkonsultation för att säkerställa att det här är rätt metod för dig och att du kan uppnå önskvärda resultat.

Sveriges skönhetscenter

Setic Skincare

Setic Skincare erbjuder ett varmt och kundfokuserat tillvägagångssätt. Kliniken präglas av en modern atmosfär och lägger stor vikt vid att använda effektiva och skonsamma metoder. Kända för att skapa naturlig skönhet genom sina olika estetiska behandlingar.

Setic Skincare

Vad kan behandlas?

Med HydraFacial kan du få behandling mot en mängd olika hudproblem. Detta inkluderar torrhet, ojämn hudton, stora porer, fina linjer och även mer avancerade problem som akne och hyperpigmentering. Om du är nyfiken på om denna metod kan vara rätt för dig, fortsätt läsa våra detaljerade svar på vanliga frågor nedan.

Fördelar

För många är fördelen med den här metoden att den är skonsam mot huden samtidigt som den ger omedelbara resultat. Efter bara ett tillfälle anser många att deras hud känns återfuktad, fräsch och har en ny lyster. Dessutom, eftersom behandlingen är icke-invasiv, kan patienter återvända till sina vanliga rutiner direkt efter sessionen.


Vad kostar en HydraFacial?

I genomsnitt kan kostnaden ligga mellan 1 000 till 2 500kr eller mer per session i Sverige, men priset kan variera beroende på kliniken, landet eller regionen och behandlingens omfattning.


Vanliga frågor

Gör det ont?

Nej, det är en skonsam metod som ofta beskrivs som behaglig av dem som provat den. Många jämför känslan med en lätt massage. Efteråt kan din hud kännas återfuktad och uppfriskad, inte irriterad.

Vad ska jag tänka på inför en behandling?

Inför en HydraFacial bör du undvika solning och starka hudprodukter några dagarna innan. Se till att huden är ren från smink på behandlingsdagen. Informera kliniken om eventuella hudproblem eller allergier. Efteråt kan huden vara lite känslig, så undvik direkt solljus och använd solskydd.

Hur ofta bör jag behandlas?

För optimala resultat rekommenderas det oftast att du genomgår en Hydrafacial-behandling en gång i månaden. Detta för att bibehålla hudens hälsa och se till att den ständigt är i sitt bästa skick.

Finns det några biverkningar av HydraFacial?

De flesta upplever inga biverkningar alls. Metoden är känd för att vara extremt skonsam mot huden. Dock kan vissa känna av en lätt rodnad direkt efteråt, men detta försvinner vanligtvis inom några timmar.

Vad ska jag tänka på efteråt?

Efteråt bör du undvika direkt solljus och alltid använda solskydd för att skydda huden. Undvik starka hudprodukter eller peeling de första dagarna. Drick mycket vatten för att hjälpa huden att hålla sig hydrerad. Om du upplever ovanlig rodnad eller irritation, kontakta din hudterapeut eller klinik.

Kan jag kombinera HydraFacial med andra behandlingar?

Ja, HydraFacial kan med fördel kombineras med andra hudbehandlingar. Faktum är att det ofta kombineras med andra metoder för att maximera resultaten. Diskutera med din hudterapeut för att skräddarsy en lösning som passar just dina behov.