Vad är PRX-T33?

Hem / PRX-T33

PRX-T33 är en innovativ skönhetsbehandling som syftar till att återuppliva huden genom att ge djup återfuktning, främja hudens återhämtning samt stimulera dess naturliga förnyelseprocess. Metoden är känd för sin förmåga att förbättra hudens ton, struktur och elasticitet. Efter bara några sessioner ser du en märkbar förbättring av huden.

En PRX-T33-behandling börjar med rengöring av ansiktet för att sedan applicera 2-5 lager av PRX-T33-serumet som masseras in i huden. Serumet lämnas på huden under några minuter för att aktivt stimulera hudens kollagenproduktion. Efter behandlingen rekommenderas att undvika värme och solning, medan du uppmanas att använda solskydd för att skydda den behandlade huden.

Hitta en skönhetsklinik nära dig

Här tipsar vi om olika skönhetskliniker runtom i Sverige som erbjuder behandling med PRX-T33. Mer ingående information hittar du hos respektive klinik!

Maria Gylling

Maria Gylling är en klinik i Göteborg med lång erfarenhet av den här typen av behandlingar och professionell hudvård i stort. De erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina önskemål och förväntningar med behandlingen.

Maria Gylling

Sveriges skönhetscenter

Är du intresserad av en behandling med PRX T33 i Stockholm och söker en erfaren klinik kan vi rekommendera Sveriges skönhetscenter. De har många års erfarenhet av den här metoden och erbjuder alltid kostnadsfria konsultationer, där du kan få mer ingående information om vad du kan förvänta dig, m.m.

Sveriges skönhetscenter

La Derma

Hos La Derma i Malmö erbjuds du behandlingar med senaste tekniken och självklart anpassade efter dina förutsättningar. Vill du ha mer information om hur de kan hjälpa dig så rekommenderar vi att boka en konsultation. De erbjuder dessutom unika och förmånliga erbjudanden varje månad, så missa inte vad de har att erbjuda!

La Derma

MG Hudvård

MG Hudvård i Luleå är en klinik med lång erfarenhet av olika typer av skönhetsbehandlingar, inklusive PRX-T33. Det här är en klinik som passar dig som vill ha en skräddarsydd behandling efter dina önskemål och förutsättningar.

MG Hudvård

Hur ofta kan man behandlas?

Ungefär varannan till var tredje vecka för optimala resultat. Det rekommenderas dock att konsultera en hudvårdsspecialist för individuella råd. Mellan tillfällena bör huden få tid att återhämta sig och absorbera produktens fördelar.

När bör man undvika PRX-T33?

  • Har en aktiv hudinfektion eller inflammation
  • Är gravid eller ammar
  • Har nyligen genomgått en annan hudbehandling eller kirurgi i det behandlade området
  • Har känd allergi mot någon av ingredienserna
  • Har öppna sår eller skärsår på huden

Hur används PRX-T33?

PRX-T33 är en hudbehandlingslösning som används för att förbättra hudens textur och utseende utan peelingeffekt. Vid användning rengörs huden först noggrant. Därefter appliceras lösningen på det önskade området med en specifik teknik, ofta genom en massage eller genom att tappa den in i huden. Efter applicering kan en specifik efterbehandlingskräm rekommenderas för att maximera resultatet.

Fördelar med metoden

En av de stora fördelarna med den här metoden är dess icke-invasiva natur. Till skillnad från andra metoder orsakar den ingen rodnad eller fjällning, vilket gör den idealisk för dem som söker snabba resultat utan lång återhämtningstid.


Vad kostar det?

Priset för PRX-T33 är ofta runt 2 000kr per område som behandlas, men kan variera beroende på var man befinner sig, vilken klinik eller leverantör man vänder sig till, och hur omfattande behandlingen är. I genomsnitt kan du få betala mellan några hundra till några tusen kronor. Det är viktigt att rådgöra med en certifierad klinik eller hudspecialist för att få en exakt prisuppgift utifrån ens specifika behov och önskemål.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Nej, metoden anses generellt vara smärtfri. Faktum är att många patienter tycker att det är avslappnande. Det kan uppstå en liten stickande känsla, men den försvinner oftast snabbt.

Vad innehåller lösningen?

PRX-T33 är en biorevitaliserande lösning som huvudsakligen innehåller trichloreddiksyra (TCA) i kombination med väteperoxid (H2O2). Denna kombination syftar till att ge de positiva effekterna av en kemisk peeling utan den vanliga skalningsreaktionen. Ytterligare ingredienser kan vara tillsatta för att förbättra formeln eller ge ytterligare fördelar för huden, men TCA och väteperoxid är de primära aktiva ingredienserna.

När ser man resultat?

Resultat kan ofta ses redan efter första sessionen. Huden kan verka fastare, ljusare och mer strålande. För optimala och mer bestående resultat rekommenderas det vanligtvis att genomgå flera sessioner. Antalet sessioner och frekvensen varierar beroende på individens hudtyp, behov och det specifika problemet som behandlas.

Hur länge varar resultaten?

Resultaten kan variera beroende på individens hudtyp och skick. Generellt sett håller effekterna i flera månader, men det rekommenderas att upprepa behandlingen några gånger om året för att bibehålla resultaten.

Finns det några biverkningar?

PRX-T33 är känt för att ha minimala till inga biverkningar. Eftersom behandlingen inte skadar hudens yta, är det sällsynt med rodnad eller irritation. Dock bör du alltid konsultera en hudspecialist innan du påbörjar någon form av behandling.

Kan jag använda smink direkt efter?

Ja, en av fördelarna är att den inte orsakar någon avfjällning eller rodnad. Du kan återgå till dina vanliga rutiner, inklusive att applicera makeup, direkt efteråt.

Är du intresserad av att utbilda dig inom detta?

Då finns det flera utbildningsmöjligheter, som exempelvis via Derma ProMedical. Genom utbildningen får du lära dig korrekt teknik, säkerhetsföreskrifter och hur du uppnår optimala resultat för patienter. Det är ett värdefullt steg för hudvårdsspecialister som vill erbjuda det senaste inom hudföryngring och förbättra sitt tjänsteutbud.