Kemisk peeling

Hem / Kemisk peeling

Välkommen till vår sida om kemisk peeling! Här får du all information du behöver veta om vad en kemisk peeling är, hur behandlingen går till och svar på de vanligaste frågorna kring ämnet.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är en hudvårdsbehandling där aktiva ämnen används för att avlägsna döda hudceller från hudytan. Genom denna process stimuleras ny celltillväxt, vilket kan resultera i en jämnare hudton, mjukare hud och minskade tecken på åldrande. Målet med behandlingen är att förbättra hudens övergripande utseende.

Hur går en behandling till?

När du väljer att genomgå en kemisk peeling-behandling påbörjas processen med en grundlig rengöring av huden. Därefter appliceras den kemiska lösningen, som får verka under en bestämd tid. Efter behandlingen kan huden upplevas känslig eller ha lätt rodnad, men det är en naturlig del av förnyelseprocessen. Det är viktigt att följa eftervårdinstruktioner noggrant för bästa möjliga resultat. Läs mer om kemisk peeling-behandling på sverigesskonhetscenter.se.

Vad kan behandlas?

  • Fina linjer och rynkor: Genom att stimulera kollagenproduktionen kan peelingen minska tecknen på åldrande.
  • Acne och acneärr: Behandlingen hjälper till att rensa porer och kan minska utseendet på ärr orsakade av akne.
  • Hyperpigmentering: Solfläckar, åldersfläckar och andra former av ojämn hudton kan behandlas för att skapa en jämnare hudnyans.
  • Förstorade porer: Behandlingen kan hjälpa till att minska storleken på stora porer.
  • Ytliga ärr: Kemisk peeling kan minska synligheten av vissa typer av ytliga ärr.
  • Solskadad hud: År av solskador kan behandlas för att återställa hudens hälsa och utseende.
  • Rå och ojämn hudstruktur: Genom att ta bort döda hudceller kan behandlingen resultera i en mjukare och jämnare hudyta.

Fördelarna med behandlingen

Att genomgå en kemisk peeling-behandling kan erbjuda en rad fördelar, som exempelvis att:

  • Avlägsna döda hudceller
  • Minska synligheten av fina linjer, pigmentfläckar och akneärr
  • Ökad lyster och spänst i huden efter behandlingen

Vanliga frågor

Vad kostar kemisk peeling?

Kostnaden för kemisk peeling varierar beroende på kliniken, den specifika behandlingen och regionen. Det är bäst att konsultera en hudspecialist för exakta priser. Kom ihåg att kvalitet ofta korrelerar med pris, så det kan vara värt att investera i en erfaren behandlare som kanske är lite dyrare.

Vad händer efter en behandling?

Efter en behandling kan huden vara röd, svullen och känslig för beröring. Detta är normalt och bör avta inom några dagar. Det är viktigt att undvika direkt solljus, använda solskydd och följa alla eftervårdsanvisningar noggrant för att optimera resultatet och minimera eventuella biverkningar.

Hur ofta behöver man behandlas med kemisk peeling?

Det beror på din individuella hudtyp, de specifika målen med behandlingen och styrkan på den kemiska peelingen. Många väljer att genomgå en lättare behandling varje månad, medan andra kan vänta längre mellan behandlingarna.

Är behandlingen säker för alla hudtyper?

Generellt sett är kemisk peeling säkert för de flesta hudtyper. Men det är alltid bäst att konsultera en hudspecialist innan du genomgår någon form av hudbehandling. De kan rekommendera den bästa typen av peeling baserat på vad du har för individuella behov och mål med behandlingen.